torsdag 10 juni 2010

"The biggest looser"

Jag vet, programmet "the biggest looser" (kanal 5 kl. 19) är kanske inte träning i första hand. Men jag blir ändå väldigt inspirerad. Särskilt när jag ser några av de äldre deltagarna. En 63-årig man (äldst i programmets historia) hade, i dagens avslutande finalprogram, gått ner nästan 70 kg. En annan äldre man ("sjukast i programmets historia") hade gått ner nästan lika mycket, trots hjärtproblem, trasiga knän, högt blodtryck. Han är en av fyra deltagare som är kvar i programmet (den 18-årige sonen är en annan) och i gårdagens program avverkade samtliga ett marathon (tiderna varierade mellan 5 och 13 timmar). Det är bara att konstatera: det ÄR aldrig försent att ta tag i sitt liv, aldrig försent för att förbättra sin hälsa och sitt liv.

Önskar bara att de personliga tränarna skulle få mer utrymme i programmen. Hade varit roligt att höra hur de tänker kring träningsupplägg och övningar för de olika deltagarna. Jag menar, träningsupplägget kan ju inte vara exakt detsamma för en medelåldersman i 200 kilosklassen som har dåliga knän och högt blodtryck och en kvinna i 25-årsåldern som väger ca 120 kilo och inte har några andra fysiska problem. Och även om tävlingsmomenten är grejen i programmet gillar jag att tränaren Bob Harper tänker på livet efter programmet, trots tävlingen. Och det roligaste är så klart att se slutprogrammet - eller slutprogrammen: Kanal 5 har valt att dela upp finalen i flera avsnitt - när även de som röstades hem tidigt nått fantastiska resultat och har chans att vinna en stor summa pengar. I höst kommer en svensk version på TV4, spelas in just nu. Ska bli spännande, men är inte så förhoppningsfull. Svenska kopior av utländska program brukar bli bleka kopior utan skärpa. Men det ska bli kul att se vad tränarna Mårten Nylén och Tanja Djelevic kan göra av programmet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag instämmer, blir oxå väldigt inspirerad av programmet. Får liksom lust att dra iväg till gymmet bums!

Magnus sa...

Visst är det så, satt och tittade på finalomgången idag, och det ryckte ordentligt i benen. Men visst får de fantastiska resultat och vilken livsstilsförändring de gör.