torsdag 8 september 2011

Hållbart jordbruk?

Att jag gillar ekologiska produkter har nog framgått sedan tidigare och jag försöker ävenvälja det så ofta jag kan. I början på året hörde jag talas om ett intressant projekt

Så här beskriver de projektet själva:

"Vi är ett projekt i Uppsala län som sammanför utländsk kompetens med svenska landsbygden för utveckla nya grödor och livsmedel och på så sätt diversifiera näringslivet, skapa arbetstillfällen, öka andelen närproducerat och främja miljö, hälsa, ekonomi och smak."

Vill ni läsa mer så gå in här.

Det ska bli intressant att se hur lyckat det blir nästa sommar. Framtiden för svenska jordbruk kanske är att odla mindre vete och mer av "nya" grödor.


1 kommentar:

Tomas Erlandsson sa...

Vad kul att du skriver om projektet! Flera av de grödor vi har tittat närmare på är säkert kända av kostmedvetna personer som tränar och letar efter bra mat.

Ett viktigt fokus för oss är att först börja lokalproducera grödor som idag importeras och som vi vet har en efterfrågan. Därför välkomnar vi gärna förslag från dig och dina läsare på vilka grödor som ur energi och hälsoperspektivet är extra intressant att börja provodla lokalt.

Svara gärna här eller kontakta oss genom uppgifterna på vår blogg som är länkad i inlägget.

Allt gott!
Tomas