måndag 28 februari 2011

Utvärdering av RunningClub


För omkring två år sedan startade jag ett nytt klasskoncept på Balance Training, Running Club. Det är helt enkelt en löpbandsklass, tänk spinning fast på löpband. Varje tillfälle innebär någon typ av kvalitetsträning, intervaller, backar eller fartlek.

Idag gästades klassen av Sara som skriver bloggen Träningsglädje.se. Nu har hon bloggat om klassen och det blev bra betyg eller vad kan annars "SATS släng er i väggen" betyda?

7 kommentarer:

John sa...

Jaha, du är alltså grundaren av denna fantastiska träning! Det verkar ju himla kul! Kanske lite onödigt av Sara att slänga SATS i väggen men man får väl anta att det var lite adrenalin som fortfarande pumpade i kroppen.

Kul med nya träningsformer för löpare! Bra gjort! :D

Träningsglädje sa...

John: äsch, jag var lite ironisk i fråga om SATS men det framgick nog inte i texten... ;) training for runners är också bra (har jag hört) men man blir bra på det man tränar. (nu var jag halvironisk)

Magnus - jag har fått lite frågor på upplägget däremot. varför kör man samma fart på alla intervallerna oavsett längd?

Magnus sa...

John - Tack så mycket, har du haft möjlighet att testa på klassen själv?

Sara- Jag förstod att det var ironiskt menat, tyckte bara det var lite roligt att spinna vidare på det. SATS gör ofta väldigt bra klasser. Tyvärr har jag inte själv haft möjlighet att testa deras löpklass ännu, har du?

Jag svarar på frågan om upplägget direkt på din blogg, då hamnar det i rätt kontext.

Ellinors dröm sa...

Magnus, en fråga ang Running Club. Jag misstänker att det är olika intervallpass varje gång men kör ni alltid med ca 30 minuter fartökningar totalt eller är det olika? Spontant känns 30 minuter ganska länge för en nybörjare. Hur är tänket där?

Träningsglädje sa...

Magnus: har inte testat men har hört bra grejer om det!

Magnus sa...

Ellinor - Det stämmer att det är olika upplägg varje gång. Det kan vara intervaller, backträning, fartlek eller annan kvalitetsträning. Klasserna är 45 eller 55 minuter långa totalt inklusive uppvärmning och nedvarvning/strech. Hur lång tid som är aktivt arbete är lite olika beroende på upplägg. Om det är för länge eller inte kan diskuteras men jag tror inte det så länge men anpassar ansträngningen. Kommer det en nybörjare som är väldigt otränad brukar jag rekommendera att de börjar med att gå och i intervallerna kan de om det känns ok småjogga lite. Det finns flera personer på denna klass som började just så och nu springer hela klassen utan problem.

Ellinors dröm sa...

Tack för klokt svar.